Verticale carrousel (paternoster)

Kardex Remstar Megamat RS

Kardex Remstar Megamat RS - Fortschritt in der Lagertechnik

De Megamat RS is een automatische verticale carrousel op basis van het paternoster-principe. Dit wordt ook wel een paternosterkast of paternosterlift genoemd. Het systeem brengt het legbord via de kortst mogelijke weg naar de toegangsopening en brengt goederen dus letterlijk naar de persoon. Met de doorrolstelling kunt u eenvoudig een FIFO- (first in, first out) of LIFO-systeem (last in, first out) creëren. Door de snelle en nauwkeurige toegang tot opgeslagen goederen is de Megamat RS bijzonder geschikt voor goederen die vaak opgehaald worden.

Paternoster met doorrolstellingen

De doorrolstelling zorgt ervoor dat goederen automatisch doorschuiven naar de volgende plek. Met de LIFO-methode worden goederen die het kortst in de paternoster liggen het eerst uitgeleverd. Dit is alleen interessant als de doorvoersnelheid hoog is en producten geen houdbaarheidsdatum hebben. Met de FIFO-methode levert de doorrolstelling eerst producten uit die het langst in de carrousel liggen. Zo voorkomt u dat producten oud worden. 

 

Direct advies over paternosters

Megamat RS 180

Lichte producten efficiënt opslaan en ophalen
De Megamat RS 180 is met name geschikt om textiel en kleine verpakte items gestructureerd op te slaan en weer op te halen – bijvoorbeeld in de sectoren hotel of medisch, voor de autoproductie en machinebouw en in de elektronica-industrie.

Megamat RS 350

Ideaal voor middelgrote producten
De Megamat RS 350 is de perfecte oplossing om componenten, gereedschap of reserveonderdelen op te slaan en weer op te halen. Er zijn tal van toepassingen mogelijk. Elk legbord kan beladen worden tot 350 kg.

Megamat RS 650

Voor zware lasten, tot 650 kg per legbord
De Megamat RS 650 is geschikt voor tal van toepassingsgebieden. Het systeem kan bijvoorbeeld op verschillende manieren geïntegreerd worden in het productieproces - bijvoorbeeld als tussenopslag voor halffabricaten of als tijdelijke opslag tijdens een droogproces.

Innovatie binnen handbereik  

Dit op de machine gebaseerde besturingscentrum betekent een grote verbetering van de ergonomie en gebruiksvriendelijkheid van de geautomatiseerde opslag- en order-pickingsystemen van Kardex Remstar.
→ Meer informatie over de besturingseenheid

Verhoog uw productiviteit!

Verbeter en optimaliseer uw magazijn, optimaliseer picking-processen, verlaag de kosten en verhoog de productiviteit aanzienlijk. Met Power Pick Global-magazijnbeheersoftware krijgt u een efficiënter magazijn: een veilige investering voor nu en voor de toekomst.
→ Meer informatie over software-oplossingen

De best mogelijke bescherming voor mens, machine en opgeslagen product

Dankzij de veiligheidsvoorzieningen in de toegangsopening van de machine zoals het veiligheidslichtgordijn, is de operator optimaal beschermd tegen ongelukken op de werkplek. De afsluitbare, soepel lopende schuifdeur beveiligt de opgeslagen goederen tegen ongeoorloofde toegang en diefstal.
→ Meer informatie over veiligheid

Principe

De Megamat RS is een automatisch verticaal carrouselsysteem op basis van het paternoster-principe en biedt snel en nauwkeurig toegang tot de opgeslagen goederen. De Megamat RS is bijzonder geschikt voor goederen die vaak opgehaald worden want het systeem brengt het legbord via de kortst mogelijke weg naar de toegangsopening. De Megamat RS biedt maximale opslagruimte op het kleinste vloeroppervlak. Hierdoor worden efficiënte werkprocessen mogelijk en gaat de productiviteit aanzienlijk omhoog.

De Megamat RS kan eenvoudig als vrijstaand verticaal carrouselsysteem worden geïnstalleerd of ingebouwd, verdeeld over verschillende verdiepingen, met een hoogte tot tien meter en met meerdere toegangsopeningen. Elke Megamat RS is te gebruiken als standalone-oplossing of worden opgenomen in een netwerk en zo zorgen voor de hoogste efficiëntie en flexibiliteit, op maat gesneden.


De Kardex Remstar Megamat RS is een veilige investering in de toekomst.


Energiebesparende techniek

Beter nog dan energie terugwinnen: vermijd het gebruik ervan. Dankzij de perfectie samenwerking tussen de elektrische motor, de zeer efficiënte overbrenging en de nauwkeurig gekalibreerde frequentieomvormer, verbruikt de Megamat RS nu maximaal 40% minder energie. Hiermee verlaagt u de totale gebruikskosten (TCO) aanzienlijk.

Persoonlijk advies

Onze experts komen langs bij u op locatie. Zij weten werkelijk alles over logistieke vraagstukken. Op basis van uw situatie, wensen en problematiek krijgt u persoonlijk advies.

 

 

Contact over verticale carrousels
De voordelen in het kort:
 • Hoge omloopsnelheid - snel toegang tot alle opgeslagen goederen
 • Hogere opslagcapaciteit door geconcentreerd opslagsysteem
 • Ruimte maximaal benut bij minimaal vloeroppervlak
 • Door de modulaire opbouw is het systeem geschikt voor vernieuwingen en toekomstige ontwikkelingen
 • Uitgebreide veiligheidsvoorzieningen en een ergonomisch ontwerp
 • Logicontrol installatiemanagement
 • Betere picking-nauwkeurigheid
 • Energiebesparende techniek
  75% extra vloeroppervlak
   

  Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt Kardex gebruik van cookies. Door verder te klikken op onze website, accepteert u de cookies. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring.

  OK