Kardex Remstar Horizontale carrousel:

Voor hogere prestaties en korte levertijden

HorizontalCarousel

Horizontale Carrousels worden vaak gecombineerd in werkstations om hogere orderpickprestaties mogelijk te maken. De volgende lay-outs zijn mogelijk, afhankelijk van de afmetingen en de indeling van de beschikbare ruimte:


 

Tweeledig werkstation

 

Dual stations

Een L-vormig tweeledig station waarbij de bedieningsopeningen van de twee carrousels in een rechte hoek ten opzichte van elkaar zijn geplaatst. Deze opstelling is geschikt voor ruimtes tot 3 meter hoogte en kan eenvoudig door één persoon worden bediend. De L-vorm zorgt ervoor dat de loopafstand tussen de beide bedieningsopeningen één meter korter is dan in een I-opstelling met de carrousels naast elkaar. Een kortere loopafstand betekent minder fysieke arbeid en spaart kostbare tijd.

 

Drie- en vierledige werkstations

 

Triple and Quadruple stations

Bij drie- en vierledige werkstations - ideaal voor een breed assortiment met artikelen met veelgevraagde artikelen - heeft de opstelling meestal een L-vorm. Als alternatief is een U-vorm mogelijk of - als alle machines even lang zijn - een I-vorm. Een dergelijke opstelling maakt het mogelijk om meerdere orderpickers tegelijk in te zetten.

 

Multilevel werkstations

 

Multilevel station
Multilevel station
Tall station with lifting platform
Tall station with lifting platform

Bij uitgebreidere systemen maken multilevel werkstations het mogelijk om een groot aantal verschillende goederenstroomstrategieën te faciliteren. In multilevel werkstations met werkplatformen op elk niveau kunnen twee of drie carrousels met een hoogte van 2,5 meter op elkaar worden geplaatst. Deze opstelling maakt het mogelijk om op verschillende niveaus goederen op voorraad te leggen of te picken. Daarvoor bevindt zich op elk niveau een werkplek die volledig onafhankelijk functioneert. Desgewenst kan een conveyor-systeem het transport tussen de verschillende niveaus verzorgen. De multilevel werkstations zijn geschikt voor ruimtes met een hoogte van maximaal 9 meter.

 

Een hoog werkstation maakt het mogelijk om een bestaand warehouse met een hoogte van 4,5 meter optimaal te gebruiken. Een verticaal beweegbaar platform brengt de operator naar de juiste ergonomische werkhoogte. Om de productiviteit te maximaliseren wordt de carrousel door het Power Pick Global warehouse management systeem in de hoogte in twee of drie pickzones opgedeeld. Per zone worden eerst alle artikelen gepickt voordat het platform beweegt naar de volgende zone.

 

 

 

 

Download de brochure
Kardex Remstar Horizontal Brochure
 
OK