Kardex Remstar Horizontale Carrousel:

9 goede redenen voor hoge orderpick prestaties

Kardex Remstar’s Horizontale Carrousel is een efficiënt en flexibel orderpicksysteem dat in verschillende toepassingen garant staat voor succesvol warehouse management. De exclusieve voordelen:

 

 

 

Productiviteit

 

Productivity

Dankzij het ‘goederen naar de man’-principe worden de benodigde artikelen naar de orderpicker getransporteerd - snel, direct en betrouwbaar - zonder tijd te verspillen aan lopen en zoeken. De Horizontale Carrousel neemt altijd de kortste route naar de bedieningsopening. Het display toont de operator welke goederen in welke hoeveelheden van welke locatie moeten worden gepickt.

 

Hoge orderpick prestaties

 

Picking performance

Werkstations met meerdere, gelijktijdig en onafhankelijk bewegende Horizontale Carrousels resulteren in een zeer snel systeem en hoge orderpickprestaties. Per werkstation kan een operator maar liefst 200 tot 400 posities per uur verwerken. Optische displays op de machine en op het werkstation zorgen ervoor dat meer dan 99 procent van de ordes accuraat wordt afgehandeld.

 

Batch picking

 

Batch picking

Papierloos orderpicken is mogelijk, maar pakbonnen en andere relevante documenten kunnen uiteraard gewoon worden uitgeprint. Het warehouse management systeem combineert verschillende orders tot batches, wat het mogelijk maakt om tegelijkertijd meerdere orders met een minimum aantal carrousel-bewegingen te verzamelen.

 

Hoog draagvermogen

 

High payloads

De Horizontale Carrousel is ideaal voor opslag en orderpicking van kleine en middelgrote artikelen. Bovendien is het mogelijk om artikelen met een totaal gewicht van 54 ton op te slaan. De exacte opslagcapaciteit wordt afgestemd op de behoefte.

 

Optimaal ruimtegebruik

 

Optimum space utilization

Artikelen worden uiterst compact op een klein oppervlak opgeslagen. Daardoor worden lange orderpickroutes met improductieve loopafstanden geëlimineerd. Het daadwerkelijke orderpickgebied is niet groter dan 5 tot 10 vierkante meter.

 

Betrouwbaarheid en compact ontwerp

 

Reliability and compact design

Van ontwerp en productie tot onderhoud en service: de Horizontale Carrousel is een compact, robuust en onderhoudsarm systeem met nagenoeg 100 procent beschikbaarheid. Daarmee is ook op de lange termijn een consistente en betrouwbare oplossing gegarandeerd.

 

Flexibiliteit

 

Variability

Om op piektijden en in hoogseizoenen hoge capaciteiten te realiseren, kan het systeem met een druk op de knop worden verdeeld in verschillende werkstations. Het is dus bijvoorbeeld mogelijk om een systeem met vier Horizontale Carrousels niet door één, maar meerdere personen tegelijkertijd te laten bedienen.

 

Veiligheid

 

Safety

De Horizontale Carrousels voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. De systemen zijn rondom gesloten en omgeven door een veiligheidshek, dat ongelukken voorkomt en onbevoegden op afstand houdt. Daarnaast is de bedieningsopening op het werkstation voorzien van veiligheidsdeuren die automatisch openen en sluiten.

Voordelen in één oogopslag
  • Hoge orderpickprestaties en geen wachttijden dankzij batch picking
  • Hoge pick nauwkeurigheid door Pick- en Put-to-Light technologie
  • 24/7 beschikbaarheid
Download de brochure
Kardex Remstar Horizontal Brochure
 
OK