Contact

  +32 2 340 10 80

Naar het contactformulier

Kortere omsteltijden voor mallen, matrijzen en gereedschappen

Opslag mallen, matrijzen en gereedschappen


Productiebedrijven produceren in steeds kleinere series. Dagelijks stoeien zij met de vraag hoe ze omsteltijden in de productie zo kort mogelijk kunnen houden. Het onderwerp 'opslagsystemen' wordt steeds belangrijker.


Geautomatiseerde opslag

Een compact, geautomatiseerd opslagsysteem voor de gebruikte mallen, matrijzen en gereedschappen kan helpen. Uw magazijniers hoeven minder lang te lopen en zoeken en u creëert een optimale werkplaatsinrichting. 


Vaker en sneller omstellen

In de huidige snel veranderende markt dient u snel te schakelen. Klanten willen producen snel in huis hebben en stellen hoge eisen. Tegelijkertijd wordt de levensduur van producten korter. Daarom is het aantrekkelijk om in kortere series te produceren. U verkleint voorraadrisico's en kunt sneller reageren op de vraag uit de markt. Maar die trend heeft ook een nadeel: u moet uw machines vaker en sneller omstellen. Hoe houdt u dan de omsteltijden zo kort mogelijk?


Mallen, matrijzen en gereedschappen sneller vinden

Bij het omstellen van machines moeten mallen, matrijzen en gereedschappen verwisseld worden. In de praktijk verloopt dat niet altijd even soepel. Vaak moet uw magazijnier een stuk lopen en zoeken naar de juiste materialen. Soms raakt er iets kwijt of wordt de verkeerde gepakt.  


Opslagsysteem op de werkvloer

De oplossing bestaat uit een compact, geautomatiseerd opslagsysteem op de werkvloer. Een systeem dat weinig ruimte in beslag neemt en daardoor in de buurt van de productielijn kan worden geplaatst. Met één druk op de knop komt de juiste mal of het juiste stuk gereedschap tevoorschijn. Zo'n systeem verkort de loopafstanden en voorkomt langdurig zoeken naar de juiste objecten. Het goede nieuws: een dergelijk opslagsysteem bestaat.


Beschikbare magazijnruimte optimaal gebruiken

Een verticaal liftsysteem slaat mallen, matrijzen en gereedschappen in de hoogte op, waardoor u optimaal gebruikmaakt van uw magazijnruimte. U heeft slechts enkele vierkante meters nodig. Het verticaal liftsysteem wordt aangestuurd door software, dat precies weet welk object op welke locatie ligt. Iets kwijtraken of een verkeerde matrijs pakken is bijna onmogelijk.


Verbeter de ergonomie

Bijkomend voordeel: een verticaal liftsysteem verbetert de ergonomie. Magazijniers hoeven niet te reiken of bukken, maar krijgen de gevraagde mal of matrijs op ideale werkhoogte aangeleverd. Ze hoeven minder te sjouwen met die soms zware en lompe voorwerpen. Op die manier vergroot u niet alleen de flexibiliteit, maar ook de ergonomie. Twee vliegen in één klap.


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op voor advies.
Leuk dat u ons blog leest. Wilt u meer van dit soort informatie ontvangen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.
 
OK