Electronica industrie

Kardex Remstar biedt oplossingen voor optimale opslag van zowel hardware als software in de elektronica industrie. Dat betreft zowel normale artikelen als elektrotechnische componenten zoals SMD’s of printplaten. De automatische opslagsystemen zijn voorzien van ESD-bescherming en bieden plek aan SMD-haspels (staand of liggend) of sticks van elke afmeting.

De ‘Power Pick Global Smartpick 5200’ software van Kardex is speciaal ontwikkeld voor de elektronica industrie. De software beheert het opslag- en orderverzamelproces, registreert voorraadniveaus en monitort het retourneren van artikelen zoals SMD-haspels van de productieruimte weer terug naar het opslagsysteem.

De automatische opslagsystemen kunnen afzonderlijk worden geïnstalleerd op de productievloer als onderdeel van het lean proces en de medewerkers direct van componenten voorzien. De systemen kunnen ook worden geïntegreerd tot één systeem met verschillende automatische oplossingen als onderdeel van het centrale magazijn.

De automatische opslagsystemen zien niet alleen voorzien van ESD-bescherming, maar kunnen ook worden uitgerust met functies voor het reguleren van het klimaat. De luchtvochtigheid kan zelfs worden gereduceerd tot 5 procent.

 

De voordelen in het kort

  • Meer ruimte voor productie. Het aantal vierkante meters voor opslag kan vaak met 75 tot 90 procent worden gereduceerd. Dat betekent dat dezelfde hoeveelheid goederen kan worden opgeslagen op een vloeroppervlak dat slechts 10 tot 25 procent van de oorspronkelijke oppervlakte in beslag neemt.
  • Beter voorraadbeheer. De software van Kardex maakt het mogelijk de voorraad te tellen op elk moment dat een opslaglocatie leeg raakt. Dankzij de interface met het ERP-systeem betekent dit dat de voorraadniveaus in het systeem en in het magazijn nagenoeg altijd overeenstemmen. Real-time informatie over voorraadniveaus verkleint de kans op stagnatie in productie. Het systeem kan ook componenten verwerken die weer terug in opslag moeten.
  • Gecontroleerde omgeving. De mogelijkheid bestaat om de luchtvochtigheid nauwkeurig te reguleren als kwetsbare componenten worden opgeslagen. Ook bestaan er opties voor cleanroom-condities en temperatuurregulering.
  • Veilige handling van componenten en artikelen. Dure componenten liggen in een afgesloten systeem en zijn beschermd tegen externe invloeden en ongeoorloofde toegang.
  • Flexibele opslaglocaties. De automatische opslagsystemen van Kardex zijn bijzonder flexibel. Ze kunnen steeds weer worden aangepast voor de opslag om SMD-haspels met verschillende diameters en andere artikelen met uiteenlopende afmetingen te kunnen opslaan.
  • ESD-bescherming. De automatische opslagsystemen van Kardex kunnen worden voorzien van ESD-bescherming.
  • Veilig opslaan en orderverzamelen. Het opslag- en orderverzamelproces wordt geoptimaliseerd met software van Kardex. Daarmee is het mogelijk om batchnummers van goederen te registreren. Ook is het mogelijk om goederen te scannen, zodat zeker is dat de juiste artikelen voor de juiste productieorder worden verzameld.

 

Is investeren in Kardex Remstar de moeite waard?

Wij maken graag een afspraak met u voor een vrijblijvend onderzoek naar de mogelijkheden om te besparen op ruimte, tijd en geld in uw magazijn. De meeste klanten die erin geslaagd zijn om hun operationele kosten aanzienlijk te verlagen en hun ruimteproblemen op te lossen, zijn ooit begonnen met een dergelijk onderzoek. Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in.

 
OK