Consumptiegoederenindustrie

Duwen, niet trekken: omdat in de toekomst binnen de logistiek alles om snelheid draait

Een intensieve concurrentie en een sterke concentratie bepalen de handel. Wie zich wil handhaven, moet zijn potentieel benutten – vooral binnen de logistiek.

Heeft een merk meer macht? Binnen de consumptiegoederenindustrie blijft ze onverslagen – en toch beschermt ze niet tegen het prijsverval. Er is sprake van prijsconcurrentie, de discussie over de marges wordt een alles bepalend thema. Want: de eindgebruikers willen wel steeds betere producten, een steeds grotere variatie in producten, nog meer service. Maar dan wel graag tegen dezelfde of lagere prijzen.Van zwaktepunten sterktepunten maken

Wat voor de één een belemmering is, is voor de ander een kans: voorwaarde is dat het lukt om financiële vrije ruimte te creëren, zodat bedrijven groeien en nieuwe producten zo snel mogelijk op de markt brengen. Precies hier haken de logistieke oplossingen van Kardex in: dankzij de intelligente inrichting van uw productie- en logistieke structuren verhogen wij de efficiëntie van bedrijfsprocessen, verstevigen uw positie en helpen u om succesvol te reageren op de eisen die de markt stelt. Daarbij bekijken wij uw eigen organisatie en externe bedrijven – van uw leverancier tot de afzonderlijke werkruimte aan toe.


RFID, CPFR?  Alles onder controle!

Het gaat uiteindelijk maar om één ding: ervoor zorgen dat het juiste product op het juiste moment op de juiste plaats komt. In precies de gevraagde hoeveelheid. Ook hier staat Kardex u terzijde. Bijvoorbeeld, als het erom gaat lineaire toeleveringsketens met behulp van nieuwe technologieën om te vormen tot sterke, flexibele en op de behoeften afgestemde logistieke netwerken. Of als u de prognosenauwkeurigheid wilt verhogen en zo de beschikbaarheid op het verkooppunt wilt optimaliseren. Want: de toekomst valt het beste te voorspellen, wanneer we haar zelf vormgeven.


Open voor nieuwe uitdagingen

De oplossingen van Kardex kunnen in ieder logistiek systeem worden geïntegreerd. Als efficiënt magazijn, bij de productie of als buffer voor de expeditieafdeling. De Kardex-magazijnbeheersoftware en pick-and-place-systemen garanderen bovendien een veilige inslag en uitname, ook tijdens spitsuren.


Wij bieden u een sterke toekomst

Wie zijn positie wil behouden op de markt, moet zijn capaciteiten en ressources zo economisch mogelijk inzetten. Precies op dit punt biedt de samenwerking met Kardex u doorslaggevende voordelen: de intralogistiek creëert voor u een besparings- en rationalisatiepotentieel zoals geen andere sector dat doet! Maximale beschikbaarheid bij zo min mogelijk transport- en opslagkosten is voor ons het belangrijkste principe. Wij werken voor u complete systeemoplossingen uit. Uw voordelen: u bespaart niet alleen oppervlakte bij de opslag en de productie, u verhoogt ook de procesveiligheid en transparantie.

 
OK