Chemische industrie

Alles onder controle: de formule voor nog meer veiligheid

Goed om te weten: met onze krachtige logistieke oplossingen vergroot u niet alleen de procesveiligheid en bespaart u kostbare ruimte, u bent ook nog eens sneller op de markt.

Procesveiligheid heeft in de chemische industrie de allerhoogste prioriteit. Daarom hebben wij ons beziggehouden met de verschillende thema’s op het gebied van procesveiligheid en management van gevaarlijke stoffen, inclusief de nieuwe regelingen binnen het chemicaliënbeleid, zoals REACH – en bieden u productieve oplossingen voor de validatie, het volgen en traceren van charges.  Bovendien beschikken onze specialisten over een uitgebreide ervaring met branchespecifieke eisen, zoals gevaarlijke stoffen, distributie overeenkomstig ADR, opslag overeenkomstig VCI-opslagklassen of grootverpakkingen. Ook speciale omstandigheden, zoals opslag onder gecontroleerde atmosfeer en in geconditioneerde werkruimtes zijn voor ons de praktijk van alledag.Dynamiek voor uw succes

Wie zich tegenover de concurrentie staande wil houden, moet markttrends en economische kennis zo snel mogelijk vertalen in innovaties, gebruik maken van nieuwe technologieën en beschikbare ressources optimaal benutten. Er zijn diverse oorzaken voor de noodzaak om sneller te reageren:  snel dalende doorlooptijden, toenemende kostendruk, voortschrijdende globalisering. Daar komt nog bij dat, gelet op de toenemende rijpheidsgraad van veel markten, de differentiatiekenmerken zelfs door de gespecialiseerde chemie steeds minder gehandhaafd kunnen worden. Bovendien stelt de handel continu nieuwe eisen aan de procestechnologie. Daarom zijn binnen de ontwikkeling, productie, orderpicking en distributie optimale dynamische systemen vereist. Op dit punt kunnen de logistieke oplossingen van Kardex worden ingezet: of het nu gaat om voorraadbeheer van verpakkingen, containers en stoffen, het gereedzetten van materiaal voor de productie of om receptuurbeheer – de optimalisering en versnelling van de werkstroom staat altijd op de voorgrond.Nieuwe wegen, nieuwe mogelijkheden

Ook binnen de chemische industrie veranderen de distributiekanalen – richting distributeurs en e-business. Profiteer van onze uitgebreide ervaring op het gebied van productie- en leveringsconcepten en benut het potentieel dat u op dit punt wordt geboden. 

 Flexibel en open voor alles

Onze oplossingen kunnen in ieder logistiek systeem worden geïntegreerd. Als efficiënt magazijn, bij de productie of als buffer voor de expeditieafdeling. De Kardex-magazijnbeheersoftware en pick-and-place-systemen garanderen bovendien een veilige inslag en uitname, ook tijdens spitsuren.

 

 
OK